Sociale veiligheid
Een veilige werkomgeving betekent dat medewerkers zich welkom voelen en waar geen ruimte is voor agressie, (seksuele) intimidatie, discriminatie of ander onwenselijk gedrag. Oftewel, waar sociale veiligheid heerst. Dit betreft voor CZ groep zowel omstandigheden op de eigen werkvloer als in contact met klanten, leveranciers of andere externe relaties. Wij zijn een afspiegeling van de maatschappij en vinden het belangrijk om continu aandacht voor dit onderwerp te hebben. Uit het meest recente Medewerkersbetrokkenheidsonderzoek (MBO) blijkt dat medewerkers dit onderschrijven.

Beleid
Op de werkvloer van CZ groep is alles ingericht om het werken bij onze organisatie zo veilig en prettig mogelijk te maken. Door het beleid en effectieve maatregelen tegen agressie, discriminatie en intimidatie te implementeren, werken we in onze organisatie proactief aan een cultuur van sociale veiligheid waar geen ruimte is voor ongewenste omgangsvormen.

Betrokken medewerkers
Bij de (door)ontwikkeling en implementatie van het beleid en de onderliggende maatregelen (zoals de Gedragscode van CZ groep en het Reglement Ongewenste omgangsvormen), worden zowel de Ondernemingsraad als het HRM Klantpanel betrokken als sparringspartner.

Inzet en resultaten
Om medewerkers te beschermen tegen geweld en intimidatie, organiseren we trainingen die medewerkers die klantcontact hebben, helpen omgaan met agressie. Voor medewerkers die geweld of intimidatie op de werkvloer hebben ervaren, zijn diverse interventiemogelijkheden aanwezig, zoals traumahulp en bedrijfsmaatschappelijk werk.