CZ-markt voor duurzame inzetbaarheid

“Hoe blijf je gelukkig op je werk? En hoe kan CZ je daarbij helpen?” Dat waren de centrale vragen waarmee medewerkers van CZ groep in het najaar van 2018 werden uitgenodigd om naar de ‘CZ-markt’ te komen. De markt werd georganiseerd op de verschillende locaties van CZ groep met het doel om medewerkers inspiratie op te laten doen. Zodat ze aan hun duurzame inzetbaarheid kunnen werken.

Speedcoachen met een loopbaanadviseur, sparren met een lifestylecoach of een workshop Personal Branding volgen. Dit en meer stond op het programma van de CZ-markt. Hoogtepunt van iedere markt was de CZ-theatervoorstelling die draaide om het doorbreken van gewoontes en patronen op je werk. Twee goed geïnformeerde acteurs speelden een alledaagse kantoordag na en maakten het medewerkers onmogelijk zich níet te herkennen in één van de typetjes. “Herken jouw beren, bergen & hobbels”, was het motto. Met veel humor en een vleugje emotie illustreerde de voorstelling het belang van in beweging blijven in je professionele loopbaan.

Op de markt zelf waren tal van activiteiten georganiseerd. Medewerkers konden zich aanmelden voor een vitaliteitscheck, zich op de (zakelijke) foto laten zetten voor hun LinkedIn-profiel, informatie krijgen over CZ Banenmatch (het interne loket voor loopbaanvraagstukken) en tips & tricks ontvangen van een ergocoach. Ook was er aandacht voor leefstijl met gezonde voeding en voldoende bewegen. De markt werd enorm goed bezocht op alle locaties en heeft aan het einde van het jaar al opvolging gekregen met onder meer extra trainingsdata voor verschillende trainingen en meer aanvragen voor loopbaancoaching.

De CZ-markten maken onderdeel uit van het meerjarenprogramma ‘Alles voor een betere jij’ waarin CZ groep zich inzet om de CZ-medewerkers het beste uit zichzelf te laten halen.