Just: nét even anders

In de afgelopen jaren is langzamerhand een nieuwe klantgroep ontstaan. Een klantgroep die niet anders gewend is dan dat online en offline voortdurend geïntegreerd zijn en dat dienstverlening 24/7 online beschikbaar is. Een groep met andere verwachtingen van zorgverzekeraars en zorgverleners en die technologie en digitalisering omarmt. Voor deze groep hebben we in 2018 onze zorgverzekering CZdirect aangepast en omgedoopt tot Just.

Om goed te begrijpen hoe deze nieuwe klanten denken, wat ze belangrijk vinden en welke keuzes ze maken in verzekeren, betrokken we hen bij het ontwikkeltraject van Just. Wat blijkt? In de basis vinden ze dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen gezondheid en dat je een ander niet mag laten opdraaien voor jouw bewust ongezonde gedrag. Maar, de échte risico’s van ziek worden moet je wél met elkaar delen. Dus wat hen betreft moet een verzekering fair zijn. En natuurlijk easy; alles moet digitaal te regelen zijn. Die uitgangspunten hebben we verwerkt in Just.

De basisverzekering blijft de basisverzekering, maar met onze aanvullende verzekering ‘Just live’ slaan we een nieuwe weg in: we verzekeren alleen onverwachte gebeurtenissen die onvoorziene zorgkosten opleveren. Bijvoorbeeld als je na een ongeval zorg nodig hebt. In dat geval vergoeden we zelfs meer dan in reguliere aanvullende pakketten van onze concurrenten. Zorg die je kunt voorzien – een bril of reisvaccinaties – wordt door Just live niet vergoed. Daar maak je zelf je keuzes in en die betaal je zelf. Maar, de ‘Just live’-klant betaalt dus ook niet mee aan zulke kosten voor anderen. Waardoor ook de premie fair blijft.

Just is bovendien gemakkelijk en digitaal toegankelijk. Klanten kunnen hun gezondheidsvragen eenvoudig appen of mailen. We helpen verzekerden met het maken van gezonde keuzes. Dat doen we bijvoorbeeld door blogs te schrijven over gezond leven, waaraan we relevante voordelen koppelen. Ook is er een nieuwe website, die maximaal geschikt is voor de smartphone. Just is dus nét even anders en vangt easy en fair in één woord.